Belépés
Boros gyümölcskompót
... citromlevet lábasba öntjük, felforraljuk, belerakjuk a birsalmát. 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de nem esnek szét. Ekkor a citromhéjat kiszedjük, a gyümölcsöket tálkákba adagoljuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Hidegen tálaljuk.



A kompótot gazdagíthatjuk mand...
Gyömbéres körte csokihabbal
... finomra reszeljük. A körtéket meghámozzuk, lábasba tesszük, vizet öntünk rájuk, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a reszelt gyömbért. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a körték megpuhulnak, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A szirupot még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt is lehűtjük. A csokihabhoz a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darabokra t...
Baranyai sertéssült
... hasábokra vágjuk, és a megpirított húshoz adjuk. Babérlevéllel ízesítjük, majd felöntjük az erőlevessel és a vörösborral. Saját levével locsolgatva addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor a zöldségeket óvatosan kiemeljük a tepsiből, és félretesszük. Ezután a húst készre sütjük. A pecsenyelevet a liszttel és egy evőkanál tejföllel jól összekeverjük, és ha kell, sózzuk, ...
Nélkülözhetetlen szódabikarbón
... Mint ismeretes, a hüvelyesek főzése közben szintén teszünk a vízbe szódabikarbónát, mert a szóda leköti a víz ásványi alkotórészeit, így ezek nem rakódnak le a szemekre, és hamarabb megpuhulnak.
š Általában sok cukrot is megtakaríthatunk a szódával, mivel mérsékeli a savanyú ízt. A befőtt gyümölcsre szórjunk egy-két késhegynyi szódát, kevesebb cukor kell bele.
š Ha a hús...
Receptek
... felforrt, hozzáadjuk az alaposan megmosott zöldségeket. Megsózzuk a levest és beletesszük a fűszer...
Vörösboros-fagylaltos körte
... és a cukrot egy lábasban a cukor felolvadásáig melegítjük, majd felforraljuk. Amikor forrni kezd, kislán...
Sült csirkemell lencsemártássa
... nem tapadósan lefedem a tálat egy darab alufóliával. A forró sütőben 15-18 percig fólia alatt, további 3-4 percig pedig fólia nélkül sütöm a csirkedarabokat, mert így akkor nemcsak megpuhulnak, hanem szép pirosasak is lesznek. Miközben a mini-csirkemellek a sütőben omlósra puhulnak, elkészítem a lencsemártást. Először a lobogó forró vízbe beleszórom a lencsét, majd a vadvörösből m...
Kapros marhabecsinált
... előtt még szórjunk bele frissen összevágott kaprot. ...
Újév hajnalán
... egész ölemet, végigöntve a bizsergő melleimet, a hátamat, a tarkómat, a füleimet, mindenhol. És csak reszkettet, ráz kegyetlenül, mozdulni se vagyok képes tőle, annyira elgyöngülök. Megpuhulnak a csontjaim mind, csak a ragyogón fényesre szidolozott kéj emel el a talajtól. Húúúú ...
Tán egy perc is kell, mire képes vagyok összerendeződni annyira, hogy kinyögjem:
-- Vele...
Hagymás káposzta
... réteget meglocsolunk olajjal, zöldséglével, majd a...
Túrógolyók rózsaszirupban
... keveset, majd újból gyúrjuk össze azokat. Forró olajban süssük barnára, majd áztassuk be a golyókat szirupban legalább egy órára. ...
Kapros marhabecsinált
... előtt még szórjunk bele frissen összevágott kapro...
Vajban párolt jércefilé
... erős jércelevet főzünk úgy, hogy a leve majdnem el följön. Ha a jércefilék megsültek, ebből a csont léből mindig egy-egy keveset hozzáadunk, és lábosban addig pároljuk, amíg teljesen megpuhulnak. Ekkor még beletesszük az 5 dkg vajat, elkeverjük a levében, a párolt rizzsel vagy gyenge cukorborsóval tálaljuk. Citromos fejes salátát vagy esetleg valamilyen kompótot adhatunk még hozzá...
Igazi rizottó
... megsózhatjuk, aztán adjunk hozzá egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét, és kevergessük, amíg be nem issza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Ez kissé időigényes, de ettől lesz igazán finom a rizottó. Belekeverünk még egy-két kanál vajat és a parmezánt is, így kapjuk meg azt a rizottóalapot, amelyet aztán kedvün...
Édesköményleves
... átforgatom, és hozzáadom az egész apró kockákra (vagy vékony karikákra) vágott krumplit. Felöntöm a sherry-vel, kicsit elpárologtatom. Hozzáadom a húslevest, és addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 15-20 perc. Botmixerrel ízlés szerinti állagúra pürésítem (én picit darabosan szeretem), sóval, fehérborssal ízesítem. Hozzáadom a tejszínt és összerottyantom. (A tejszín kaló...
Madagaszkár-leves
... húsleveskockát, megszórjuk egy kis chilliporral (bő fél evőkanálnyi). Sózzuk és ételízesítőt rakunk bele. Kicsit később a kukorica is mehet bele, és addig főzzük, amíg a hús és zöldségek megpuhulnak. Tésztát főzünk ki külön (vagy bele is lehet főzni a levesbe). A végén egy evőkanál lisztet egy kis vízzel vagy tejjel simára keverünk és besűrítjük vele a levest. Hozzáadjuk a tejszín...
Mindentbele raguleves
... fehérrépával együtt. Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy jó bőven ellepje. Sóval és ételízesítővel ízesítem, majd lassú tűzön addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Beleteszem a tésztát, majd 20 perc múlva a brokkolit és a karfiolt, valamint a tárkonyt. Legvégén rakom hozzá a májgombócot, mert annak kell a legkevesebb idő. Tálaláskor tejfölt és citromk...
Krumplis krémleves
... beledobjuk a zöldségleves-kockát. Kb. 10 percig főzzük erős lángon, majd csökkentjük a fokozatot, és hozzáadjuk a tejet, sóval, ...
Töltött torták - sósan, édesen
...



2. Vágjuk össze a zöldségeket: 1 db póréhagymát, 1 db paprikát, 1 nagyobb paradicsomot és pároljuk puhára 3-4 kanál olíván. (Kevés vizet is hozzáadhatunk, úgy még gyorsabban megpuhulnak a zöldségek.)



3. A párolt ...
Szódabikarbóna
... egy csipet szódabikarbónát, és nem esik össze. Nem szabad sütés közben a sütő ajtaját nyitogatni, mert összeesik a tészta; csak akkor szabad kinyitni, ha már megsült.
- Hamarabb megpuhulnak, és könnyebben emészthetőek a hüvelyes zöldségek, ha főzővizükbe kevés szódabikarbónát szórunk, és csak forrás után sózzuk a lábas tartalmát.
- A kemény víz árt a kávé és a tea ízéne...
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: gyümölcsök megpuhulnak, citromhéjat kiszedjük, gyümölcsöket tálkákba, sziruppal meglocsoljuk, kompótot gazdagíthatjuk, körtéket meghámozzuk, reszelt gyömbért, körték megpuhulnak, tejszínt felforraljuk, megpirított húshoz, zöldségek megpuhulnak, zöldségeket óvatosan, húst készre, evőkanál tejföllel, hüvelyesek főzése, vízbe szódabikarbónát, szóda leköti, befőtt gyümölcsre, alaposan megmosott, cukor felolvadásáig, darab alufóliával, forró sütőben, sütőben omlósra, lobogó forró, bizsergő melleimet, csontjaim mind, ragyogón fényesre, golyókat szirupban, leve majdnem, jércefilék megsültek, csont léből, párolt rizzsel, következő kanál, egész apró, tejszín kaló, evőkanál lisztet, zöldségek majdnem, csipet szódabikarbónát, sütő ajtaját, hüvelyes zöldségek, lábas tartalmát, nélkülözhetetlen, megtakaríthatunk, édesköményleves, csirkedarabokat, szódabikarbónát, összerottyantom, összerendeződni, marhabecsinált, rózsaszirupban, szódabikarbóna, gazdagíthatjuk, lencsemártássa, húsleveskockát, ételízesítővel,
© 2013 TVN.HU Kft.